Tento e-shop využívá cookies. Vyberte si prosím v detailu, které cookies chcete povolit. Technické cookies nezbytné pro správný chod e-shopu jsme již předvybrali za Vás. Děkujeme a přejeme krásný den.
Vítejte u Bróži - pro registrované zákazníky nabízíme 5% SLEVU. Registrace Přihlášení
Čas honů – čas losů – čas výher
Dnes pro Vás připravila recept moje kamarádka, která používá naše produkty v kuchyni -:)
Když mi přenesla dcera v sobotu v noci z plesu bažanta, trochu jsem se zhrozila jeho připravy. Ale díky jednoduchého videa, https://www.youtube.com/watch?v=ojvA5-kW4oY, byl rychle bažant připravený k přípravě.
Omytého bažanta jsem dala do keramicé zapékací mísy, posolila – bylinkovou solí Vyrobeno od Bróži – posypala zeleninovým bujónem – Vyroveno od Bróži , přidala jsem kousek másla a podlila vodou. Vše jsem pekla así 90 min při teplotě 200 stupnů Celsia.
Mezitím jsem si nakrájela červené zelí, usmažila si na drobno nakrájenou, červenou cibulku a dusila jsem, trochu podlité vodou, zelí doměkkla. K dochucení zelí jsem využila výborný Bylinkový ocet – Vyrobeno od Bróži, Bylinkovou sůl a Bujón na zahuštění. Nakonec jsem zelí osladila Levandulovým cukrem – což byl trochu experiment. Dosud jsem použila Levandulový cukr pouze do sladkých koláčů a závinů... Ale díky levanduli, červené zelí příjemně provonělo a chutnalo výtečně.
Během dušení zelí jsem si oloupala brambrory. Převedla jsem je k varu a poté restovala v troubě. Opět jsem použila – bylinkovou solí – Vyrobeno od Bróži, posypala zelenými bylinkami – Vyrobeno od Bróži – a pokapala olivovým olejem.
Šťávu z bažanta jsem nakonec ještě osladila švestkovými povidly, které také štávu dostatečně zahustily.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ.
Komentáře
Diskuze je prázdná.